Florin Salam, prejudiciu de 18.000 €. 3 clienți îl acuză că le-a promis că le va cânta, dar a luat banii și nu a mai venit

florin salam
Florin Salam. Foto: Facebook

Florin Salam este suspectat de poliție că a păcălit 3 clienți cu 18.000 de euro. Potrivit acestora, manelistul a promis că va cânta la o serie de evenimente, însă a luat banii și nu a mai prestat serviciile, anunță Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Surse din anchetă au precizat pentru hotnews.ro că lăutarul anchetat este Florin Salam. Polițiștii desfășoară astăzi 3 percheziții domiciliare în acest dosar.

Cei 3 clienți păgubiți au depus plângeri la Secția 2 de Poliție din București în care sesizau că ar fi plătit anumite sume unui bărbat, pentru prestarea unor servicii muzicale, însă acesta nu și-ar fi onorat înțelegerile și nici n-ar fi restituit banii primiți. Sesizările au fost depuse în zilele de 12 aprilie 2023, 16 ianuarie 2024 și 21 februarie 2024.

Conform poliției, în cursul zilei de 21 iulie 2020, în timp ce se afla în incinta unui restaurant din Sectorul 1, în urma unei înțelegeri verbale cu o persoană, aceasta i-ar fi plătit manelistului, cu titlu de avans, 3.000 de euro pentru prestarea unui program muzical în vara anului 2021, la o petrecere. Ulterior, Florin Salam nu și-ar fi respectat promisiunea și nu ar fi returnat persoanei vătămate suma încasată.

La data de 28 ianuarie 2023, o altă persoană a mers la locuința bărbatului, iar în urma unei înțelegeri verbale i-a plătit acestuia, cu titlu de avans, 10.000 de euro pentru a presta servicii muzicale în data de 13 august 2023. Nici de această dată Salam nu s-ar fi prezentat la eveniment și nici nu ar fi returnat banii persoanei vătămate.

La data de 14 mai 2023, o altă persoană care îl acuză pe manelist de înșelăciune a mers la locuința acestuia, iar în urma unei înțelegeri verbale i-ar fi plătit avans 25.500 de lei pentru a presta servicii muzicale în data de 29 septembrie 2023. Florin Salam este acuzat că nu s-a prezentat și nici nu a dat banii înapoi.

Potrivit comunicatului poliției, Salam ar fi săvârșit faptele în complicitate cu alți doi bărbați.

Manelistul va fi dus la audieri. Cercetările sunt continuate de Secția 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii a 3 infracțiuni de înșelăciune.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.