Florin Cîțu: ”Suntem cam singura țară din UE care a recuperat tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei”

florin cîțu premier
Sursa: gov.ro

Premierul Florin Cîțu și-a continuat declarațiile extrem de optimiste despre starea economică a României, precizând că țara noastră și-ar fi revenit complet după șocul provocat de pandemie.

”Am reuşit într-un an de zile să recuperăm tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei. Suntem cam singura ţară din Uniunea Europeană. Media europeană arată că în Uniunea Europeană avem o scădere în primul trimestru. România nu numai că a avut cea mai mare creştere economică, dar celelalte ţări au avut un trimestru pe negativ, de scădere”, a declarat prim-ministrul Cîțu la Radio Guerilla.

Economistul Cîțu a precizat că PIB-ul României ”va crește în acest an peste așteptări, între 6% și 9%”.

“La ce mă uit eu, există foarte multe resurse în economie în ceea ce priveşte resurse nefolosite care îţi permit să mergi în perioada următoare, să creşti fără să ai presiuni pe inflaţie. E puţin mai tehnic, dar asta înseamnă că avem bani de creştere economică. De obicei după astfel de perioadă, dacă ne ducem la 1918, a urmat o perioadă de boom economic important”, a adăugat liberalul.

El a mai spus că țara noastră nu are un grad de îndatorare foarte mare și că ”își permite să se împrumute la dobânzi foarte mici”.

Premierul a promis și spitale noi în România.

”Niciun spital de stat nu a fost construit în ultimii treizeci de ani. Ăsta este unul dintre obiective. Primul spital va fi gata până în 2023-2024 cu finanţare PNRR. Vor fi mai multe, sunt mai multe care intră în acest PNRR. Asta e important”, a mai declarat Cîțu.