Florin Cîțu, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: ”România are un plan ambițios de creștere economică sustenabilă”

Premierul Florin Cîțu și președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Foto: Twitter

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit cu șefa Comisiei Europene, nemțoaica Ursula von der Leyen, cu care a discutat despre Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit planului economic post-pandemie, România ar urma să primească în următorii ani peste 29 de miliarde de euro, pentru dezvoltarea unor sectoare critice ale infrastructurii naționale.

”Am avut o întâlnire foarte constructivă cu președintele Comisiei Europene pentru negocierile privind PNRR, așa cum confirmă și Ursula Von Der Leyen. România are un plan ambițios de creștere economică sustenabilă, în urma pandemiei. Negocierile și întâlnirile continuă și mâine. Vă țin la curent”, a scris premierul Cîțu pe Facebook.

În urmă cu câteva zile, Cîțu se fălea pe Facebook că a luat cele mai bune decizii din punct de vedere economic.

”Mulțumesc premierului Florin Cîțu pentru o discuție constructivă. Lucrăm împreună pentru a finaliza un plan solid de relansare și reziliență”, a scris președinta Comisiei Europene pe Twitter.

Von der Leyen a mai spus că toate statele membre trebuie să aprobe planurile economice pentru ca fondurile europene să curgă.

Premierul Florin Cîțu are mai multe întrevederi azi, urmând să discute cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei și Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, potrivit agendei publice.