Florin Câțu se lamentează: ”Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Florin Câțu, ministrul Finanțelor, a declarat că situația economică a țării, provocată de restricțiile impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus, este cea mai gravă din ultimul secol.

”Trebuie să fim foarte oneşti cu noi. Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”, a spus Câțu la B1TV, adăugând, însă, mai optimist: ”Datele sunt ok, am reuşit să evităm un dezastru pentru economie. Dar eu văd lucrurile puţin diferit: aş vrea să discutăm nu doar de pensii, ci să discutăm şi de investiţii, şi aş vrea să mă certe românii că nu dublez investițiile”.

Câțu nu dorește să aloce mai mulți bani pentru pensii, ci să crească volumul investițiilor făcute de stat.

”Numai aşa putem să plătim şi pensii şi salarii crescute şi în anii viitori. Dacă noi facem această greşeală şi anul acesta nu alocăm mai mulţi bani pentru investiţii şi mergem spre ceea ce vrea stânga – populism din acesta mizerabil – dacă mergem spre populism, vă garantez că vom avea mari probleme anii viitor”, a completat Florin Câțu pentru sursa citată.

Pandemia de coronavirus va provoca o recesiune economică importantă, cred specialiștii internaționali, însă prognozele arată o echilibrare a balanțelor începând de anul viitor.

”În acest moment, așa cum arată lucrurile la nivel global… În primul rând că n-a mai existat o criză dublă: în sănătate și economică. E mai rău decât în criza economică din 1929. Nu s-au oprit niciodată economiile așa cum s-au oprit acum”, a mai declarat liberalul Câțu.