Fetița ucisă în Dâmbovița. Olandezul „a curățat totul” în mașină

FOTO: Capturi video camere de supraveghere
FOTO: Capturi video camere de supraveghere

Principalul suspect în cazul dispariției și uciderii fetiței din Gura Șuții este urmărit penal pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală. Informațiile au fost anunțate de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, însă fără să precizeze despre cine este vorba. Însă surse judiciare spun că este vorba despre cetățeanul olandez.

Acesta a ajuns în țara natală, deși fusese identificat pe aeroport. Acesta a fost lăsat să plece din țară pentru că în momentul respectiv nu avea calitatea oficială de suspect și încă nu existau dovezi clare incriminatoare.

Cetățeanul olandez ar fi ajuns în România miercuri. Fetița de 11 ani, din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, pentru că nu a mai ajuns acasă de la școală. Zeci de echipaje mixte de polițiști și jandarmi au pornit în căutarea ei. Duminică a fost găsită moartă pe un câmp din comuna Produlești.

Anchetatorii spun că fetița ar fi fost ucisă într-un interval de maxim 30 – 35 de minute de când a fost răpită. Mai multe camere de supraveghere din zonă au suprins momentul în care aceasta ieșea din curtea școlii. De asemenea, și mașina cetățeanului olandez, care a fost închiriată din România, a fost surprinsă în imagini. Răpirea ar fi avut loc la ora 17:16.

Medicii au stabilit că fetița a fost sugrumată cu pantalonii care erau pe ea. Anchetatorii au luat probe cu ADN-ul olandezului din locuința pe care o închiriase în București. Acesta a fost în România de mai multe ori în ultimii patru ani.

Acesta ar avea 46 de ani și din informațiile primite de la autoritățile olandeze, iar singurele probleme pe care le-a avut cu legea au fost legate de amenzi pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Libertatea.ro scrie că anchetatorii nu ar fi reușit să găsească probe în mașină, pentru că acesta a spălat-o înainte să o predea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.