Festivaluri și concerte în 2021, după pandemie, în România

Foto: Pixabay

Cu toate că autoritățile centrale întârzie să extindă măsurile de relaxare pentru festivaluri, susținând în același timp că evoluția epidemiologică este bună, iar campania de vaccinare se desfășoară optim, unele evenimente culturale vor fi organizate în condiții speciale, în această vară.

Guvernul a decis ca festivalurile sau alte activități artistice se pot desfășura în spații deschise cu participarea a cel mult 500 de persoane, dar și cu asigurarea unei suprafețe minime de doi metri pătrați pentru fiecare persoană.

Cum la festivalurile de anvergură, cum ar fi Untold, publicul se numără în sute de mii de oameni, regulile Guvernului Cîțu fac imposibilă organizarea acestor evenimente.

Mulți organizatori au decis să amâne până la toamnă concertele și festivalurile. Untold, festivalul de Cluj, așteaptă noi relaxări din partea Guvernului înainte de a-și dezvălui data de desfășurare.

Neversea, cel mai mare festival de pe litoralul Mării Negre, este și el sub semnul întrebării.

Festivaluri și concerte în 2021, în România

Summer Well, care are loc la Domeniul Știrbey, din Buftea, este programat în perioada 13-16 august, însă deocamdată nu a fost anunțată și lista cu artiștii care vor cânta aici.

Festivalul de jazz de la Gărâna este și el programat în perioada 7-11 iulie, biletele fiind deja epuizate. Organizatorii au anunțat că vor comercializa și alte bilete, dacă autoritățile vor relaxa măsurile de protecție în fața COVID-19.

Și Festivalul Posada Rock revine în acest an, în perioada 13-15 august, la Câmpulung Muscel.

De asemenea, festivalul ARTmania, de la Sibiu, va avea loc între 23 și 25 iulie, cu formații precum Testament, My Dying Bride, Cult Of LUna, Pont Noir și Amon Amarth pe afiș.

Pentru cei care iubesc muzica clasică, Festivalul Internațional ”George Enescu” va fi organizat în perioada 28 august – 26 septembrie, la București, dar și la Timișoara, Cluj, Sibiu, Iași și Bacău.