Femeia creștină condamnată la moarte pentru că a băut apă din aceeași cană cu musulmanii scapă de pedeapsă

Asia Bibi
Asia Bibi

Curtea Supremă din Pakistan a decis să anuleze pedeapsa cu moartea pentru blasfemie. Însă, potrivit The Guardian, mai multe grupuri islamiste s-au revoltat și au amenințat cu violențe.

Cei trei membri ai Curții Supreme au fost amenințați cu moarte de grupurile islamiste dacă nu mențin condamnarea la moarte a Asiei Bibi. Femeia, în vârstă de 47 de ani, mamă a patru copii, a fost condamnată la moarte prin spânzurare, pentru blasfemie, în 2010.

Ea i-a înfuriat pe mai mulți fermieri musulmani când a luat o gură de apă dintr-o cană pe care le-o adusese să se răcorească, în timp ce aceștia munceau pe câmp.

Aceștia i-au cerut apoi să se convertească la islamism, iar când femeia a refuzat, bărbații au susținut că ea l-a insultat pe profetul Mohammed.

Asia Bibi rămâne deocamdată închisă în penitenciarul Adiala, din Rawalpindi și va fi eliberată de îndată ce ordinul judecătoresc va ajunge la oficialii închisorii.

Bibi, care este prima femeie condamnată la moarte pentru blasfemie în Pakistan, a fost ținută la carceră în ultimii opt ani. O jurnalistă care a vizitat-o în închisoare înaintea verdictului spune că Asia Bibi pare să își fi pierdut memoria și este confuză.

Soțul Asiei Bibi a declarat că soția lui are „un spirit puternic” și că „nu se va converti niciodată la islamism”, indiferent de decizia Curții Supreme, adăugând că aceasta este pregătită „să moară pentru Hristos”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.