Facebook s-ar putea schimba radical. Vizat este chiar „Like-ul”

like facebook
Foto: GraphicsSC / pixabay.com

Facebook ar putea să renunțe la contorizarea numărului de Like-uri pe care le primesc postările din fluxul de noutăți al utilizatorilor, anunță publicația techcrunch.com.

Măsura este menită să îi protejeze pe aceștia de invidie și de autocenzură.

Rețeaua de socializare Instagram, deținută de Facebook, deja testează renunțarea la contorizarea aprecierilor în 7 țări (Canada, Brazilia, Australia, Noua Zeelandă, Italia, Irlanda și Japonia). Astfel, în loc să fie vizibil numărul total de Like-uri al unei postări, un utilizator vede doar câteva nume de prieteni comuni care au apreciat postarea. Autorul postării poate vedea în continuare numărul total de Like-uri, însă celelalte persoane nu pot.

Ideea din spatele acestei inițiative este de a-i face pe utilizatori să nu se mai compare în mod distructiv cu alții și de a-i ajuta să nu se mai simtă prost atunci când postările lor nu primesc la fel de multe Like-uri precum cele ale altora. De asemenea, i-ar putea determina pe aceștia să nu șteargă postările care nu primesc suficient de multe aprecieri.

Compania a confirmat pentru techcrunch.com că se gândește să testeze ascunderea contorului de Like-uri și pe Facebook, nu doar pe Instagram, însă deocamdată testele nu au început.

Dacă va decide să inițieze testul, cel mai probabil gigantul IT va testa noul algoritm gradual și îl va retrage dacă va afecta în mod semnificativ veniturile din publicitate și timpul pe care utilizatorii îl petrec în rețea, mai notează sursa citată.

Foto: GraphicsSC / pixabay.com