Bosch face o fabrică de mașini de spălat într-un oraș din România. Se creează 700 de locuri de muncă

fabrică bosch simeria
Sediul central Bosch din Gerlingen, Germania. Foto: Mac105 / Wikimedia Commons

Compania germană Bosch va construi o fabrică de mașini de spălat rufe la Simeria, un oraș din județul Hunedoara. Aici vor fi create peste 700 de locuri de muncă.

Investitorul BSH Hausgeräte GmbH, o companie a grupului industrial Bosch, a transmis miercuri, 28 martie, că va începe prin achiziționarea unui teren la Simeria.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 110 milioane de euro, iar investitorul intenționează să înceapă producția în 2020. Începând din 2022 la Simeria vor fi produse peste un milion de mașini de spălat.

„BSH Hausgeräte GmbH își continuă cursul de creștere în Europa și va investi aproximativ 110 milioane de euro într-o noua locație în România în următorii ani. Producătorul de aparatură electrocasnică a achiziționat un teren de 40 de hectare pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat. Părțile contractante au convenit să păstreze confidențialitatea cu privire la prețul de cumpărare. Construcția unei hale de producție, precum și a unui centru logistic și a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an”, se arată în comunicatul celor de la Bosch.

După construirea unor noi facilități de producție, fabrica va avea, începând cu 2022, o capacitate de producție anuală de peste un milion de mașini de spălat pentru piața europeană. Unitatea de producție de la Simeria va fi cea de-a patra fabrică de mașini de spălat din Europa, după cele din Germania, Spania și Polonia.

Bosch: „Vom crea peste 700 de locuri de muncă”

„În ultimele luni am căutat intens o locație potrivită. Proprietatea din Simeria ne oferă condiții ideale pentru producerea mașinilor de spălat moderne, precum și logistica necesară”, a declarat Mihai Voicila, directorul general al filialei BSH din România.

„Vom crea peste 700 de locuri de muncă acolo în următorii ani. Scopul nostru este de a produce aparate de uz casnic adaptate nevoilor consumatorilor și de a face viața de zi cu zi mai ușoară pentru oameni. Pentru aceasta avem nevoie de situri de producție și de centre logistice de primă clasă”, a mai spus reprezentantul companiei.

Filiala româna BSH a fost înființată în 1999 și comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff și Zelmer în România. Gama de produse include frigidere, mașini de gătit, mașini de spălat, uscătoare, mașini de spălat vase, aspiratoare, roboți de bucătărie, mașini de cafea. BSH Hausgeräte GmbH este unul dintre cei mai importanți producători de aparate electrocasnice din lume, cu vânzări de aproximativ 13,8 miliarde de euro în 2017 și peste 61.800 de angajați. BSH produce în aproximativ 40 de fabrici și este reprezentată de peste 80 de companii din aproximativ 50 de țări. BSH este o companie a Grupului Bosch.

Compania germană Sennheiser deschide o fabrică la Brașov

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.