Eurovision 2020 a fost anulat. E pentru prima oară în cei 64 de ani de existență

eurovision 2019 duncan laurence clasament locul 1
Duncan Laurence, marele câștigător Eurovision 2019

Ediția din acest an a concursului muzical Eurovision a fost anulată, au anunțat organizatorii, adăugând că întrecerea va fi reluată cel mai probabil anul viitor.

”Cu adânc regret vă anunțăm anunțăm anularea concursului Eurovision, ediția 2020”, au precizat organizatorii competiției muzicale.

Ediția din acest an ar fi trebuit să fie organizată în 16 mai, la Rotterdam. România urma să o trimită la gala din Olanda pe tânăra vedetă pop Roxen.

”În ultimele săptămâni am explorat mai multe alternative pentru a permite concursului să continue. Chiar și așa, nesiguranța provocată de răspândirea COVID-19 în Europa și restricțiile impuse de guverne în această perioadă fac imposibilă organizarea evenimentului live”, se mai precizează în comunicatul European Broadcasting Union.

Eurovision 2021 va avea loc tot la Rotterdam.

Este pentru prima oară când Eurovision își anulează o ediție, concursul având loc în fiecare din ultimii 64 de ani.

Eurovision nu este singurul spectacol internațional anulat de pandemia de coronavirus. Atât Campionatul European de fotbal, cât și echivalentul său sud-american, Copa America, au fost amânate pentru vara viitoare.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate, de asemenea, în această vară, se vor ține, au anunțat, de curând, organizatorii. Cea mai importantă competiție sportivă a lumii, organizată la fiecare patru ani, ar urma să debuteze peste patru luni.