Eugen Teodorovici vrea să fie președintele României. Viorica Dăncilă: ”Nimeni nu-i îngrădește dreptul”

FOTO: Gov.ro taxa pe lăcomie
Eugen Teodorovici. FOTO: Gov.ro

Reuniunea pesediștilor de la Neptun pare să fie prilejul de a scormoni în interiorul celui mai mare, dar și mai criticat, partid din România, după un candidat la alegerile prezidențiale.

Printre cele discutate de baronii PSD a fost și tema viitoarelor alegeri prezidențiale, care au loc aproape de sfârșitul anului. Printre numele cele mai discutate în interiorul PSD este cel al ministrului de la Finanțe, Eugen Teodorovici.

Acesta a anunțat în timpul ședinței că vrea să intre în cursa prezidențială, acesta urmând să fie testat în cadrul sondajelor din PSD.

Teodorovici este al treilea membru PSD care își anunță intenția de a se lupta pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni, după Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae.

Viorica Dăncilă a tratat vag subiectul cu o zi înaintea ședinței de la Neptun: „Dacă Eugen Teodorovici vrea să candideze la prezidențiale, nimeni nu îi îngrădește dreptul. Nu le-am început sondajele pentru că vrem să vedem candidații”.

Eugen Teodorovici are 47 de ani și este senator de Tulcea, fiind la al doilea mandat din partea PSD, după ce în 2012 a fost ales senator de Buzău. A absolvit Facultatea de Comerț la ASE și a ocupat diverse funcții în timpul carierei sale politice, de la Ministru al Fondurilor Europene, la director al Departamentului pentru Afaceri Europene și Direcția de Coordonare a Programelor ISPA și SAPARD. A fost și director al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României.