Elevii de la un liceu, scoși la muncă înaintea unei inspecții. Au fost puși să care bidoane și lemne

Foto: Captură video Știrile PRO TV

Mai mulți elevi de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanța au fost puși la muncă înaintea unei inspecții, relatează Știrile PRO TV.

Elevii au fost puși să depoziteze bidoane cu soluții (cel mai probabil soluții dezinfectante) și să adune lemnele din curtea liceului.

Neregulile au fost sesizate de profesorul Marius Dumitrescu.

„Copiii nu au fost anunțați, au fost scoși de la ore fără a avea aprobarea părinților, nu sunt însoțiți de niciun cadru didactic, nu li s-a făcut instruire cu privire la pericolul la care sunt expuși, nu au mască, din punctul meu de vedere este o situație extraordinar de gravă. Legea învățământului nu permite exploatarea elevilor sub nicio formă”, a declarat el pentru sursa citată.

Reprezentanții liceului nu au dorit să comenteze imaginile. Sorin Mihai, inspector general ISJ Constanța, a declarat că va fi demarată o anchetă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.