Elevă cu media 9,90, exclusă dintr-o tabără gratuită din motive politice

munteni fetiță exclusă tabără
Foto: Captură Digi24

Familia unei fetițe de clasa a VI-a din comuna Munteni din județul Galați, care a terminat anul cu media 9,90, îl acuză pe primarul PSD din localitate că a eliminat-o pe elevă din lista copiilor care urmau să meargă la mare într-o tabără gratuită din motive politice. Cazul a fost descoperit de jurnaliștii Digi24.

Larisa are 13 ani şi a terminat clasa a şasea cu media 9,90. În perioada 18-22 august ea ar fi trebuit să meargă, alături de alţi colegi, într-o tabără pe litoral, plătită din bani publici de Primăria comunei Munteni, dedicată elevilor care au obținut rezultate bune la școală. Deşi conducerea şcolii a stabilit că se numără printre cei 15 elevi care vor merge gratuit la mare, eleva a fost ulterior eliminată de pe listă fără nicio explicaţie, spun părinții.

Mama fetei l-a sunat pe directorul școlii, iar acesta i-a răspuns că primarul i-a zis că fata nu mai merge în tabără. Întrebat din nou de ce, directorul i-a zis: „A spus că aveţi nişte disensiuni, aveti nişte probleme, nu ştiu…”.

Femeia l-a contactat apoi şi pe primarul comunei Munteni, Dănuț Oprea de la PSD, iar acesta i-a spus că doar elevii cu media 10 au mers în tabără. Însă mama fetei spune că știe că pe lista celor plecaţi la mare sunt şi elevi cu medii de 9,80.

Mai mult, mama fetei spune că Larisa a fost înlocuită pe listă de un alt elev, care are o medie generală cu 10 sutimi mai mică decât fiica sa, potrivit adevarul.ro.

Motivul pentru care Larisa a fost scoasă de pe listă ar putea fi, crede familia, o dispută politică, familia fiind prietenă cu un consilier local liberal.

„Eu am pus-o în listă, aşa cum era normal după medie, dar cei de la Primărie a scos-o”, a declarat profesorul pentru adevarul.ro. În schimb, primarul spune că nu este adevărat: „Aici avem de-a face cu un scandal politic. Listele respective sunt făcute de şcoală, iar premiile sunt date tot de cei de acolo. Noi nu avem nicio treabă cu aceste premii, iar eu personal nu cunosc să existe vreun regulament care să stabilească condiţiile de acordare”, a declarat primarul.

Însă această afirmaţie a primarului este contrazisă chiar de Primăria Munteni pe pagina oficială de Facebook. Într-o postare din 9 august se afirmă că „Primăria premiază şi anul acesta copiii cu rezultate bune la învăţătură”.

Familia Larisei îl va reclama pe primar la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.