Efectul Legii „Anastasia“. Sentinţă uriașă pentru un şofer beat care a omorât 2 oameni

FOTO: captură video
FOTO: captură video

Un șofer beat, care a provocat un accident soldat cu 2 morţi, a fost condamnat la 13 ani și jumătate de închisoare. Bărbatul a fost condamnat în baza Legii „Anastasia“, adoptată anul trecut, relatează „Adevărul”.

Potrivit Legii „Anastasia“, șoferii beți sau drogați care au provocat accidente mortale nu mai pot primi sentințe de închisoare cu suspendare.

Tragedia s-a petrecut în anul 2019, iar condamnarea a fost dată pe data de 11 ianuarie 2024 de magistrații de la Tribunalul Neamț.

Accidentul a avut loc în septembrie 2019, în localitatea Butnăreşti, comuna Secuieni, județul Neamț. Deși băuse, șoferul în vârstă de 29 de ani la acea dată s-a urcat la volan, luând în maşină 4 prieteni. La un moment dat a pierdut controlul mașinii și a intrat într-un cap de pod, iar apoi într-un copac. 2 dintre bărbații aflați în mașină au murit pe loc. Şoferul şi ceilalţi 2 pasageri au suferit leziuni foarte grave.

Instanța a mai decis să-i interzică lui Vasile Manolache să mai conducă orice fel de vehicule timp de 4 ani după executarea pedepsei.

De asemenea, șoferul trebuie să le plătească familiilor persoanelor care au decedat sau au suferit leziuni daune materiale și morale cu o valoare totală de 1,36 milioane de lei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.