Ecaterina Andronescu: „Eu am învăţat acasă să nu mă urc în nicio maşină străină”

ecaterina andronescu
Ecaterina Andronescu. Foto: Wikimedia Commons

Invitată într-o emisiune la postul de televizine Antena 3, Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a făcut o declarație controversată legată de cazul de la Caracal.

Ea a sugerat că Alexandra și familia sa au o vină în ceea ce s-a întâmplat, deoarece tânăra s-a urcat într-o mașină „la ocazie”, în ciuda faptului că presa a relatat deja că, pe perioada vacanței, microbuzele care fac legătura între comuna în care locuia Alexandra și orașul Caracal sunt extrem de rare.

„Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc în nicio maşină străină. De exemplu, Alexandra, m-am interesat la Inspectoratul Școlar, mergea la școală, avea abonament. Ce a determinat-o să se ducă la mașină de ocazie? Cred că va trebui, la începutul anului școlar, să introducem în toate școlile un sistem de protecție a copiilor și de a îi învăța să se protejeze singuri, să se ferească, pentru că eu am învățat și de-acasă… Cred că toate aceste lucruri trebuie să le repetăm și la scoală”, a spus Ecaterina Andronescu la Antena 3.

Declarația ministrului Educației este și mai surprinzătoare în contextul în care foarte multe sate și comune din România sunt ca și izolate de restul lumii, legăturile cu orașele fiind proaste (din cauza infrastructurii) sau foarte rare.

Cu o infrastructură rutieră și feroviară la pământ, fără trenuri sau autocare care să aibă un orar clar, o călătorie prin România rurală nu poate fi făcută, adesea, decât cu o mașină „la ocazie”.