Drenajul limfatic – masajul minune cu efecte pozitive împotriva celulitei, anxietății și beneficii pentru sistemul imunitar

Drenajul limfatic este un sistem de masaj bazat pe mișcări ritmice ușoare care promovează mișcarea limfei. Cu toate că are efecte pozitive recunoscute e destul de puțin popular.

Cu doar puțină documentare vă veți convinge că atunci când puteți alege între un masaj normal și drenajul limfatic, beneficiile celui de al doilea vă vor face alegerea mai simplă.

Masajele, fizioterapia sau hidroterapia sunt metode alternative pentru afecțiuni precum spondiloza cervicală. Drenajul limfatic poate fi de ajutor în cazurile de limfedem, accidente sau operații, fibromialgie chiar și anxietate, îmbunătățirea sistemului imunitar și reducerea celulitei.

Ce e sistemul limfatic

Pentru a înțelege mai bine drenajul limfatic trebuie să știm că sistemul limfatic are rol vital în protejarea organismului de infecții. El e format din glande, vase și ganglioni care susțin îndepărtarea toxinelor ce se acumulează în organism.

Mai exact, funcția sistemului limfatic e să transporte limfa în tot organismul pentru a lupta împotriva infecțiilor. Un sistem limfatic lent din cauza unei afecțiuni cronice, a unei operații sau a unui stil de viață nesănătos duce la retenția apei, apariției infecțiilor și apariția celulitei.

Ce face drenajul limfatic

Drenajul limfatic este practic un masaj care acționează cu presiune asupra lanțului de ganglioni limfatici care se află în anumite puncte ale corpului cum ar fi zona gâtului, zona sânilor, la abdomen și genunchi.

Practic, limfa este împinsă prin contracțiile mușchilor vaselor limfatice iar blocajele întâmpinate pe parcurs se diminuează cu ajutorul drenajului limfatic.

Gama afecțiunilor asupra cărora drenajul limfatic poate avea efecte este una largă. De la persoanele cu fibromialgie și oboseală cronică până la sportivi și persoane ce se refac după operație, toți pot beneficia de efectele foarte bune ale acestui procedeu.

S-a dovedit faptul că drenajul limfatic aplicat cosmetic îmbunătățește circulația limfei și la nivelul feței astfel că tenul capătă un aspect mai sănătos pentru că se elimină toxinele acumulate.

Tot studiile au arătat că există beneficii în calmarea anxietății și chiar a depresiei cu ajutorul drenajului limfatic, în special asupra persoanelor cu aceste afecțiuni pe fond de stres.

Datorită presiunii care se aplică pe piele precum și stimulării circulației sângelui, drenajul limfatic reduce celulita și chiar contribuie la reducerea retenției de apă și accelerarea metabolismului.

Concluzionând, întregul sistem imunitar este direct legat de sistemul limfatic astfel că dacă activitatea sistemului limfatic e redusă și sistemul imunitar devine slăbit, cu risc mare de infecții. Drenajul limfatic îmbunătățește funcțiile sistemului imunitar și reduce inflamațiile care netratate pot duce la afecțiuni precum artrita.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.