Dragnea se ține de ironii, după victoria obținută de Kovesi: ”I don’t speak English”

liviu dragnea
Foto: Facebook

Liderul PSD, Liviu Dragnea, unul dintre marii dușmani ai Laurei Codruța Kovesi, a încercat să alunge întrebările despre victoria obținută de fostul șef al DNA în Parlamentul European în cursa pentru postul de procuror-șef european.

Dragnea, care nu îi are la inimă pe procurori, a fost întrebat de un jurnalist străin, pe holurile Parlamentului, cum comentează această victorie.

Șeful PSD a răspuns în limba engleză: ”I can’t. I don’t speak English (Nu pot, nu vorbesc limba engleză – n.r.)”.

Laura Codruța Kovesi este în cărți pentru obținerea șefiei Parchetului European, după ce a primit 26 de voturi în comisia LIBE, cu 4 mai multe decât francezul Jean-Francois Bohnert, cel care câștigase scrutinul în Consiliul European.

„Voi trimite o scrisoare preşedintelui Conferinţei preşedinţilor pentru a spune care este rezultatul votului. Pe baza mandatului conferinţei preşedinţilor voi intra în negocieri cu Consiliul pentru a ajunge la un acord pentru numirea noului procuror-şef european. Următoarea şedinţă pe 11 martie”, a declarat, la finalul şedinţei, preşedintele Comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes

Liviu Dragnea, care are la activ două condamnări penale, una dintre ele definitivă, s-a dovedit a fi un inamic puternic pentru Laura Codruța Kovesi. Aceasta a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA de președintele Klaus Iohannis, după o evaluare a ministrului Justiției Tudorel Toader.

Kovesi a contestat la CEDO procesul, spunând că nu a avut nicio cale de atac asupra deciziei.