Două familii din Cluj și-au cumpărat locuințe, într-un complex aflat în construcție, cu ilcoin, o monedă virtuală. Potrivit Digi24, cele două apartamente au fost achiziționate în proporție de 40% cu bani virtuali, iar restul sumei a fost plătită în euro. Cumpărătorii aveau conturi de economisire în aur, în Germania, iar de aici au primit monedele virtuale.
„Am mai dat cash 26.000-27.000 de euro, diferența până la 45 a fost plătită cu ilcoin la cursul zilei. Vreau să amintesc de un director de bancă din Germania spunea că în maxim zece ani nu vor mai exista bani fizici, astfel am ales să achiziționăm, să tranzacționăm produse și servicii cu astfel de monede”, a declarat unul dintre cumpărători, Dorel Oltean, pentru Digi24.
Constructorul spune că auzise de această monedă din toamna anului trecut și a decis să facă tranzacția. Cumpărarea s-a desfășurat potrivit legilor din România, în prezența unui notar.
Un deținător de monedă virtuală spune că anul trecut 1 ilcoin era undeva la 50 de cenți, iar astăzi a ajuns la 1,24 de euro. Prețul crește cu cât cerere este mai mare.
În România, astfel de tranzacții cu monede virtuale sunt destul de rare, însă în străinătate sunt frecvente.
Mai mult, în urmă cu aproximativ o săptămână, reprezentanți ai Băncii Naționale a României spuneau că nu cred în moneda virtuală.
„Noi ca bancă centrală nu credem în bitcoini (n.r. monede virtuale) pentru că nu e ceva palpabil. BCE are şi ea reţineri în acest sens. Ne vom asigură să nu existe pe piaţă produse riscante, care să compromită clienţii şi sistemul bancar”, a afirmat directorul compartimentului de reglementare a sistemelor de plăţi din cadrul BNR, Ruxandra Avram, în cadrul conferinţei Digital Banking & Insurance, organizată de revista The Diplomat.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: