Dosarul angajărilor fictive. Procurorii au cerut 7 ani de închisoare pentru Dragnea

FOTO: cdep.ro
FOTO: cdep.ro

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au amânat pentru 21 iunie decizia în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Procurorii DNA au cerut o condamnare de 7 ani de închisoare pentru Liviu Dragnea, inculpat în dosar.

Aceeași pedeapsă a fost cerută și pentru alți doi inculpați din dosar – Floarea Alesu și Olguța Șefu. În cazul Bombonicăi Prodana, fosta soție a liderului PSD, DNA a solicitat ca instanța să ia act de încetarea procesului penal ca urmare a achitării prejudiciului.

Liviu Dragnea a fost audiat aproximativ trei ore pe 21 martie și a susținut că este nevinovat și că împotriva sa nu există probe în acest proces, ci doar „bârfe spuse la șpriț”.

Procurorii DNA susțin că în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

„În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susțin procurorii DNA.

La termenul de pe 15 februarie, trei inculpați și-au recunoscut vinovăția în acest dosar. La termenul din 21 martie, Bombonica Prodana, fosta soție a liderului PSD, a transmis prin avocatul său un document prin care anunță instanța de judecată că a plătit prejudiciul în acest dosar, de peste 108.000 de lei, și a cerut în acest fel încetarea procesului în ceea ce o privește.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.