Donald Trump și Kim Jong-un s-au întâlnit față în față

    Liderii Coreei de Nord și Statelor Unite, Kim Jong-un și Donald Trump, s-au întâlnit pentru prima dată. După ce s-au amenințat cu război nuclear de mai multe ori, acum și-au dat mâna călduros.

    Întâlnirea dintre Donald Trump şi Kim Jong-un, din Singapore, a început acum trei ore şi pare să se desfăşoare fără probleme.

    Președintele SUA și liderul nord-coreean au vorbit timp de aproape trei ore doar în prezența celor doi translatori. O conferință de presă va avea loc în jurul orei 11:00 (ora României).

    Potrivit jurnaliștilor prezenți la întâlnire, pe hol, Donald Trump și Kim Jong-un s-ar fi înțeles singuri, fără translatori.

    Însă, în timpul scurtelor declarații de presă, s-au adresat prin interpreți.

    Donald Trump: Mă simt grozav, vom avea o discuţie foarte bună şi cred că şi mult succes. Va fi un succes de proporţii. Onoarea este de partea mea. Sunt sigur că vom avea o relaţie minutată. Nu am nicio îndoială.

    Kim Jong-un: Nu a fost uşor să ajungem aici…Vechile prejudecăţi şi practici au fost nişte obstacole în drumul nostru, dar le-am depăşit pe toate şi suntem astăzi aici.

    Donald Trump: Asta este adevărat.

    celor doi lideri li s-au alăturat echipe de consilieri, pentru discuţii mai ample. Alături de Donald Trump au fost secretarul de stat Mike Pompeo, şeful de cabinet de la Casa Albă, generalul John Kelly, şi John Bolton, cel care îl sfătuieşte pe preşedintele american pe chestiuni de securitate naţională.

    Trump and Kim meet for the first time from CNBC.

    Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.