Donald Trump a fost pus sub acuzare. Săptămâna viitoare ar putea fi amprentat și chiar încătușat

Donald Trump. Foto: YouTube

Donald Trump în istorie ca fiind primul fost președinte al SUA pus oficial sub acuzare. Decizia a fost luată de un juriu la o instanță din New York. Trump este acuzat că, înaintea alegerilor din 2016, a cumpărat tăcerea unei foste actrițe din filme pentru adulți, pentru a ascunde o aventură cu ea.

Fostul președinte urmează să fie prezent, săptămâna viitoare, marți, în instanță, unde i se va citi rechizitoriul, potrivit avocaților săi.

Trump va fi însoțit de agenți speciali ai serviciilor secrete. El va fi apoi trimis în judecată, moment în care acuzațiile specifice asupra sa vor fi desigilate, potrivit The New York Times

Fostul președinte va fi tratat ca orice alt suspect, i se vor citi drepturile, i se vor lua amprentele și va fi fotografiat. Poate fi chiar încătușat. Dar cel mai probabil nu va fi scos din secția de poliție sau din biroul procurorului încătușat în fața jurnaliştilor şi a presei pentru ca toată lumea să-l vadă.

Prima reacție a fostului președinte a venit pe rețeaua de socializare Truth Social, pe care el a înființat-o. Acesta i-a numit „huligani și monștri ai stângii radicale” pe cei care l-au pus sub acuzare.

„Acesta este un atac la adresa țării noastre cum nu s-a mai văzut vreodată. Statele Unite sunt acum o țară de lumea a treia, o națiune într-un grav declin”, a scris Donald Trump.

Trump a spus că își va continua campania electorală pentru un nou mandat la Casa Albă chiar dacă va fi inculpat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.