Doi părinți au fost arestați după ce și-au „tratat” copilul doar cu mir și rugăciune

FOTO: Clackamas County Sheriff's
FOTO: Clackamas County Sheriff's

Doi părinți din Oregano, Statele Unite ale Americii, au fost arestați după ce au refuzat să-și ducă fetițele gemene la spital, imediat după naștere, și au preferat să se roage și să le dea cu mir. Una dintre fetiție a murit, potrivit New York Post.

Cei doi părinți sunt Sarah Mitchell, în vârstă de 24 de ani, și Travis Mitchell, de 21 de ani. Aceștia au fost acuzați de anchetatori de crimă și rele tratamente aplicate minorilor. Ambii sunt membri ai unei biserici care se numește „Fallowers of Christ”. Cultul promovează „vindecarea prin rugăciune”.

Cele două fetițe gemene au fost născute în casa unei rude a părinților și nu la spital. La scurt timp după naștere, una dintre fetițe a început să aibă probleme de respirație, însă nu a fost chemată o ambulanță sau un medic să o consulte. Soții au dat-o cu mir și toată familia a început să se roage.

Copilul a murit, iar tatăl lui Sarah Mitchell, care este unul dintre liderii bisericii, a chemat un medic care nu a mai putut să facă decât să constate decesul. În urmă cu 9 ani, sora lui Sarah a fost condamnată pentru crimă după ce fiul acesteia a murit după ce a refuzat să cheme medicii.

Un caz asemănător a avut loc și în România, în urmă cu 3 ani. O tânără de 20 de ani, din Suceava, a murit după ce părinții săi, adepți ai cultului „Martorii lui Iehova”, nu au fost de acord să i se facă transfuzie de sânge.

La rândul ei, și tânăra de 18 ani și-a dat acordul în scris că refuză gestul salvator.

„Principalul motiv pentru care noi nu acceptam sânge este de natură religioasă. Atât în Vechiul, cât și în Noul Testament găsim porunca clară de a ne abține de la sânge. De asemenea, pentru Dumnezeu, sângele reprezintă viață.

Așadar, noi nu acceptăm sânge deoarece ne dovedim ascultarea pentru Dumnezeu și îi acordăm respectul cuvenit în calitate de Dătător al vieții”, astfel își motivează convingerile pe site-ul oficial „Martorii lui Iehova”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.