Directorul de la Apele Române care a dezvăluit angajarea ospătăriței a rămas fără serviciu

FOTO: Recorder.ro
FOTO: Recorder.ro

Gabi Musteață, director la ABA Prut-Bârlad, care s-a opus angajării unei ospătărițe pe un post de inginer și a dezvăluit totul într-un reportaj Recorder.ro, a fost, ieri, ultima dată la birou. Postul acestuia a fost desființat imediat după ce el, în calitate de director tehnic la Apele Române, filiala de la Iași, a avut curajul să refuze să lucreze cu o persoană care nu avea abilități pentru acest post.

În ultima sa zi la birou, Gabi Musteaţă a primit un singur mesaj din partea şefului Petru Avram: „Mi-a transmis, prin cei de la Resurse Umane, să eliberez biroul şi să predau totul până la ora 15.30. Nu m-am întâlnit cu el astăzi”, a declarat, pentru „Adevărul”, Gabi Musteaţă. Acum așteaptă decizia instanței, pentru că a contestat hotărârea luată de conducerea Apelor Române.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a cerut corpului de control să invetigheze situația de la Apele Române Iași, unde o fostă chelneriță a fost angajată la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea inundațiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situația de la Apele Române. În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.

Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fără penali în funcții publice; profesioniști; fără nepotisme; fără conflict de interese”, a scris premierul Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Cazul a fost relatat de Recorder. Un inginer din cadrul Administrației Bazinale de Apă Prut – Bârlad povestește cum angajata Simona Iancu nu știa nici măcar să deshidă un calculator. ”I-au explicat că trebuie să dea enter, domnișoara a apăsat pe ecranul calculatorului. A văzut că nu s-a deschis a mai insistat o dată, tot nu s-a deschis calcultator. Colegii au întrebat: Totuși, nu ați mai lucrat după terminarea facultății? Ba da, am lucrat cinci ani la Master. Oh, super, cinci ani, dar totuși nu-i cam mult la master? Ah, da, dar la Master Club. Lucrase la un club care se numea Master. Și avea abilități pentru case de marcat, atunci când apeși pe ecranul casei de marcat.”

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.