Director demis după ce s-a rugat în genunchi, în fața instituției, pentru stoparea pandemiei

rugăciune suceava
Foto: Monitorul de Suceava

Daniel Drăgoi, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, a fost demis din funcție începând de vineri, 10 aprilie.

Decizia a fost luată de superiorii acestuia de la București, care au fost deranjați de faptul că Daniel Drăgoi s-a rugat în genunchi în fața instituției pentru stoparea pandemiei de coronavirus, relatează publicația locală ”Monitorul de Suceava”.

”Pace. Cum vă spuneam ieri, dimineață m-a sunat șeful meu de la Bacău, pentru că a primit ordin să mă demită pentru gestul meu, de a mă ruga în fața clădirii, ca Dumnezeu să se îndure de Suceava/România și să oprească această pandemie de Covid 19. Le-am spus că nu am greșit cu nimic față de voi, nici față de Dumnezeu. El a zis că așa a venit ordinul de la București. Și astăzi am primit decizia prin fax, cu data de 10-04-2020, sunt schimbat din funcție. De 6 ani sunt pe acest post și cred că este și acest lucru în voia Lui Dumnezeu. Șefii mei au zis că regretă pentru că nu au ce să-mi reproșeze, dar cred ei că Dumnezeu va face dreptate! Le-am spus că nici eu nu le reproșez nimic și continui să mă rog așa cum am declarat. Vă mulțumesc pentru rugăciunile voastre! Să rămânem sănătoși!”, a comentat Daniel Drăgoi decizia de demitere.

Daniel Drăgoi nu este primul șef de instituție publică ce decide să își afișeze credința printr-un astfel de gest în timpul pandemiei de COVID-19.

rugăciune botoșani
Primarul din Botoșani s-a rugat și el în fața instituției pe care o conduce. Foto: Monitorul de Botoșani

Tot în această săptămână, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, s-a rugat în genunchi în fața primăriei din oraș la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, a relatat „Monitorul de Botoșani”.

„Racla cu sfintele moaște a poposit pentru puțin timp în fața primăriei municipiului, unde am fost onorat să le întâmpin, ca primar, în numele tuturor botoșănenilor. În prezența mitropolitului Moldovei, ÎPS Teofan, am îngenuncheat în semn de venerație în fața platformei pe care se afla racla cu moaștele Sfintei Parascheva. M-am rugat pentru sănătatea botoșănenilor, pentru ca toți locuitorii orașului nostru să fie apărați de temutul coronavirus, care a înfricoșat întreaga omenire”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.