Dîncu: Acest guvern va cădea. Iohannis să pună premier PSD

Vasile Dîncu
Vasile Dîncu

Vasile Dîncu (PSD) declară că social-democrații nu vor susține un guvern cu susținere minoritară și că nu va exista niciun fel de înțelegere sau negociere cu PNL.

„În niciun caz noi nu vom susţine un guvern minoritar pentru că nu va fi eficient nici pentru România, suntem într-o situaţie de criză, în care mai bine resetăm cred eu chiar dacă cu nişte costuri viaţa politică în acest moment prin alegeri anticipate – nici noi nu ne dorim alegeri anticipate neapărat.

Domnul Iohannis este actorul principal în această criză chiar dacă stă în spate, în viitor îi va veni direct domniei sale din nou ocazia să acţioneze. (…) Va trebui să aleagă din nou după ce va cădea Guvernul Cîţu. Acest Guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere nici pe faţă, nici pe la spate cu PNL”, a afirmat Vasile Dîncu.

Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu va exista o colaborare cu PNL.

Întrebat cum se va poziţiona partidul său, dacă preşedintele Iohannis va propune refacerea USL, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu merge! Cum mă vedeţi pe mine să stau cu Cîţu la masă?

Au luat o hotărâre, PNL, că nu se aliază cu PSD. Păi, te-a întrebat cineva? Ţi-am zis eu că mă aliez cu tine? Ce alianţă, domnule? La alegeri!”.

Liderul PSD a reiterat că partidul pe care-l conduce nu va vota un guvern minoritar PNL.

„Este exclus să votăm un guvern minoritar PNL, indiferent de cine e trecut.

Domnul Iohannis a dus ţara în această situaţie politică, dorindu-şi guvernul său, din aceşti pierzători de alegeri şi să-şi asume prerogativele constituţionale. Nu mai poate ieşi din acest impas decât cu alegeri anticipate (…) Veţi vedea că toată această ceartă între Barna, Cîţu, o să vedeţi peste 2-3 săptămâni ce se pupă, după ce trec congresele.

Categoric, se vor împăca. Cum să plece, domnule, de la ciolan, de acolo? Aţi văzut câine plecând de la măcelărie? O să spună că sunt responsabili, că e pandemia acută”, a declarat Marcel Ciolacu, la RTV.