DIICOT a început urmărirea penală pentru înaltă trădare, după plângerea lui Orban

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

DIICOT anunță că a început urmărirea penală in rem (n.r. asupra faptei) după plângerea penală depusă la Parchet de liderul PNL, Ludovic Orban.

„La data de 07.06.2018 s-a început urmărirea penală in rem (cauza Dăncilă/Orban) pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.398 Cod Penal (înaltă trădare) raportat la articolul 394 lit.b și articolul 407 al.1 Cod Penal (divulgarea sectetului care periclitează securitatea națională)”, transmite DIICOT, potrivit Ziare.com.

Ludovic Orban a depus la Parchetul General o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă. Aceasta vine după deciziile luate de șeful Executivului în ceea ce privește mutarea Ambasadei României la Ierusalim, de la Tel Aviv.

Orban o acuză pe Dăncilă de „înaltă trădare, uzurparea funcției publice, divulgarea de informații nepublice și prezentarea cu rea-credință de date inexacte”.

La jumătatea lunii mai, Liviu Dragnea a declarat că plângerea pentru înaltă trădare depusă de Ludovic Orban împotriva sa și a premierului Viorica Dăncilă este „o acuzație dementă gravă” și crede că a fost concepută la Palatul Cotroceni.

„În opinia mea, această sesizare ce a facut-o această unealtă a fost redactată la Cotroceni. Când vom avea textul acestei plângeri vom constata cu toții că este concepută la Cotroceni. (…)

O să ne dăm seama din textul ei de foarte multe lucruri și că ce am spus noi în ultima vreme se adeverește. Dorința lui Klaus Iohannis este de a prelua brutal guvernarea, nesocotind alegerile democratice”, a susținut Dragnea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.