Despăgubire uriașă. CNAIR, obligată să-i plătească daune morale unui șofer din cauza unei gropi din șosea

șosea gropi
Foto: odejacob / pixbay.com

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost obligată să plătească daune morale în valoare de 25.000 de euro unui bărbat care a fost aproape de a-și pierde viața din cauza unei gropi, relatează publicația locală independentonline.ro.

Sentința a fost dată de Tribunalul Ialomița. În septembrie 2020, bărbatul originar din Făcăeni, județul Ialomița, se deplasa pe DN3B Fetești-Chirana.

Marian Ionuț Codolban a încercat să depășească un autoturism care circula în fața sa și, pentru a evita un impact cu acesta, a intrat într-o groapă nesemnalizată și s-a răsturnat cu mașina pe câmp.

După accident a fost dus cu ambulanța la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Andrei” Constanța, unde a rămas internat o lungă perioadă de timp.

După un an, șoferul a dat în judecată CNAIR deoarece șoseaua se afla într-o stare avansată de degradare, ceea ce i-a pus viața în pericol.

Judecătorii de la Tribunalul Ialomița au stabilit că CNAIR se face vinovată de producerea accidentului rutier din cauza faptului că nu a întreținut corespunzător drumul public pe care îl avea în administrare.

Tribunalul Ialomița a obligat instituția să-i plătească șoferului daune morale și materiale de aproximativ 25.000 de euro, precum și banii pe care i-a cheltuit cu spitalizarea.

Foto: odejacob / pixbay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.