Desemnarea lui Ludovic Orban, neconstituțională! Klaus Iohannis trebuie să numească alt premier

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Curtea Constituțională a României a decis că a doua desemnare a lui Ludovic Orban de către președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou Guvern este neconstituțională.

Liberalii, în frunte cu președintele Iohannis, doreau forțarea alegerilor anticipate, prin apelarea la un viciu de procedură, respingerea nesfârșită a lui Ludovic Orban. Parlamentul ar fi trebuit să respingă azi Guvernul Orban 2, iar pentru declanșarea anticipatelor ar mai fi fost nevoie doar de încă o respingere a propunerii președintelui.

”Azi nu ne prezentăm la vot, pentru că e o mascaradă. Cum să vii cu propriul guvern şi să nu-l voteze nici măcar un parlamentar”, se plângea liderul PSD, Marcel Ciolacu, în această dimineață.

Curtea Constituţională a admis sesizarea formulată de Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, și Titus Corlățean, președinte interimar al Senatului, decizia fiind luată cu 7 voturi pentru și 2 împotrivă.

Klaus Iohannis trebuie acum să desemneze un alt candidat pentru funcția de premier. Oricine altcineva poate ocupa funcția în viitorul Guvern, mai puțin Ludovic Orban! Rămâne de văzut pe cine va desemna șeful statului pentru misiunea formării unui nou Guvern, având în vedere blocajul absurd provocat de toți marii actori politici ai țării.

În tot acest timp, Victor Ponta, liderul partidului Pro România, îl propune pentru funcția de premier pe Raed Arafat, motivând că este omul potrivit pentru a adresa amenințarea coronavirusului.

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.