Deputat PSD, după votul pe Codul penal de procedură: „Nu îmi place urlatul pe stradă”

FOTO: Captură video Facebook
FOTO: Captură video Facebook

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a fost luat la întrebări de protestatarii din fața Palatului Parlamentului, care s-au strâns după ce coaliția PSD-ALDE a adoptat Codul de procedură penală.

Pentru ca procedura să fie îndeplinită, programul Camerei Deputaților a fost prelungit până aproape de ora 22:00. Deputaul PSD a refuzat să stea de vorbă cu protestatarii și a spus că nu îi place „urlatul în stradă”.

„Așa este democrația”, i-a răspuns unul dintre oamenii ieșiți în stradă.

„Democrația nu e așa. Democrația este un protest în forme civilizate. Într-un cadru organizat și civilizat”, a replicat deputatul.

Codul de procedură penală a trecut de Camera Deputaților. A fost avizat din nou de Comisia Iordache și a primit 175 de voturi „pentru” în plen. Dintre cei 108 deputați ai Opoziției, doar 78 au fost în sală și au votat „împotrivă”.

PNL şi USR au anunţat că vor ataca legea la Curtea Constituţională. Deputatul USR Dan Barna, liderul formațiunii, a spus că România a devenit un „rai al infractorilor”, în care femeile violate vor fi nevoite să dea declaraţii privindu-i în ochi pe agresorii lor, iar dacă cineva face evaziune fiscală sau spălare de bani, „este liber să plece în Costa Rica”, pentru că autorităţile nu îl vor mai putea aresta preventiv.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni seară, după votul dat de plenul Camerei Deputaţilor proiectului PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală, că vor fi greu de evaluat consecinţele, fiind „create condiţii să scape nu doar coruptii, ci şi violatorii sau criminalii”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.