Decizia lui Marcel Ciolacu vizavi de închiderea supermarketurilor în weekend: „Vreau să închid un subiect”

marcel ciolacu
Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că supermarketurile nu se vor închide în weekend. El a făcut declarația la finalul ședinței de Guvern de astăzi.

„În încheiere, vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână.

Din semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend!

Din câte îmi aduc aminte, au fost închise piețe în pandemie sau a fost pus orar la magazine. Vreau să vă anunț că nu mai suntem în acea etapă. Vă mulțumesc!”, a declarat Ciolacu.

Declarația sa vine în contextul în care discuția despre închiderea hipermarketurilor și a supermarketurilor în weekend a reapărut în spațiul public. Măsura a fost propusă de Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii pentru a susține comercianții autohtoni.

Ulterior, a fost propusă închiderea tuturor magazinelor după ora 13.00 sâmbăta și duminica, pentru angajații din retail să poată petrece timp cu familia, acasă, însă nici această măsură nu s-a bucurat de sprijinul Guvernului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.