Decizia instanței. Sorina rămâne la familia care a adoptat-o

Mama adoptivă alături de Sorina
Mama adoptivă alături de Sorina

Judecătorii Curții de Apel Craiova au respins cererea de revizuire a adopției internaționale a fetiței din Baia de Aramă. Prin urmare, Sorina rămâne la cuplul de români din Statele Unite, care a adoptat-o.

Cererea de revizuire a fost făcută de procurorul general. De asemenea, acesta ceruse și suspendarea deciziei de adopție a fetiție, însă și acest lucru a fost respins de magistrați.

Mama adoptivă a fetiței de 8 ani din Baia de Aramă, Ramona Săcărin, a spus despre despre imaginile cu intervenția oamenilor legii la casa asistentei maternale că a fost „singura cale care ar putea să stopeze această situație”.

Despre fetiță a mai spus că „este ca un copil normal care începe să-și cunoască familia, e curioasă, vrea să afle lucruri despre toți, vrea să afle cine e tânăr, cine e bătrân, unde locuiește. Face tot ce face un copil normal la vârsta ei. Am încercat să stăm departe, să se relaxeze, să înțeleagă că este într-o familie, s-a jucat cu frățiorul mai mic”.

Fetița din Baia de Aramă a fost adoptată de o familie de români din America, după ce nicio familie din țară nu a dorit să o adopte. Fosta asistentă maternală a dat de două ori declarație că nu dorești adopția, spun autoritățile. De cealaltă parte, familia la care a crescut fetița spune că i-a fost refuzată adopția.

Procurorul general Bogdan Licu a declarat că, personal, consideră că fetiţa din Mehedinţi nu trebuie să părăsească teritoriul ţării până când nu vor fi garanţii depline că o va face în condiţii de siguranţă fizică şi psihică.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.