De ce sporturi să te apuci dacă ești o persoană sedentară care se motivează greu

FOTO: pixabay.com
FOTO: pixabay.com

Un procent foarte mare din populație se confruntă în ziua de astăzi cu sedentarismul și cu un stil de viață nesănătos dar și cu kilograme în plus peste greutatea ideală sau chiar obezitate.

Cu toate astea, există destule sporturi pe care dacă te apuci să le practici o să îți placă mai mult decât ai crede, nu te vor solicita atât de mult și ar putea să fie o cale ușoară spre o viață mai sănătoasă și mai activă.

Trecem în revistă doar câteva sugestii recomandate atât de specialiștii din sport cât și cei din medicină.

Mersul pe bicicletă

În curând vremea începe să fie din ce în ce mai plăcută și mersul pe bicicletă poate fi un sport de care să te apuci fără ca măcar să simți că e o corvoadă și fără să te solicite foarte mult. Poți alege să mergi cu bicicleta în weekenduri în parc sau drumeții mai lungi dacă ești aventuros, dar poți alege și să mergi cu bicicleta până la serviciu dacă distanța nu e una exagerat de mare.

Poți alegi o bicicletă pliabilă cu care să te deplasezi ușor prin orașul aglomerat și pe care să o poți depozita foarte simplu fie la locul de muncă fie acasă.

Alergatul

Deși multă lume vedea alergatul ca pe o corvoadă, adică ceva greu de îndeplinit, lucrurile nu stau chiar așa. În ziua de astăzi cei mai mulți iubitori de alergat țin să își măsoare distanța și timpii realizați și să afișeze pe rețelele de socializare, lucru care de multe ori poate să îi demotiveze pe cei care ar vrea să se apuce de alergat dar simt că este un efort prea mare.

Secretul constă în a alerga în ritmul propriu chiar dacă el este unul foarte lent și e normal să fie așa la început. Pentru cei care vor să slăbească, important e să facă alergări mai lungi de 15 minute pentru că abia după această durată de timp încep să se ardă grăsimile. Însă până să ajungi la o alergare de 15 minute mai important este ca în fiecare zi să ai ambiția de a alerga orice distanță cu orice viteză.

Dacă nu îți place să ieși afară la alergat poți alege o bandă de alergat la sală sau chiar în intimitatea propriei case.

Înotul

Poate cel mai bun sport pentru sedentari este înotul deoarece e suficient de solicitant, nu e plictisitor deloc și riscurile de accidentări sunt minime. Nu mai vorbim despre beneficiile pentru toate grupele de mușchi ale corpului care sunt puse în mișcare la înot. Chiar dacă nu știți înotați, procesul de învățare poate fi unul amuzant, plăcut, solicitant pentru corp și foarte sănătos la orice vârstă.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.