De ce și-a dat demisia șeful Poliției Române

Liviu Vasilescu. Foto: Captură Youtube

Chestorul Liviu Vasilescu și-a anunțat demisia din funcția de șef al Poliției Române, explicându-și motivele într-o declarație de presă.

Vasilescu, care a participat la o întâlnire controversată cu reprezentanții clanului Duduianu, a spus că și-a făcut ”datoria cu onnoare și bună credință”.

”În ultimul timp am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliţiei Române şi Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care era nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor”, a precizat Liviu Vasilescu.

”Vă rog să-mi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredinţate”, a mai spus chestorul.

Vasilescu declarase în urmă cu câteva zile, că întâlnirea sa cu clanul Duduianu, înaintea înmormântării lui Emi Pian, a fost ”un demers absolut legal, făcut cu bună credință”.

”Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat, fiind cea mai eficientă soluţie legală pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi de a preveni incidente violente în data de 9 august. În nicio clipă, Poliţia Română nu a negociat siguranţa cetăţenilor cu nicio persoană, indiferent de calitatea acestora. Nu s-a negociat nici aplicarea legii, ci s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave”, a declarat și secretarul de stat Bogdan Despescu, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Întâlnirea ar fi grăbit funeraliile și ar fi limitat numărul de persoane care au participat la acestea.

Rămâne de văzut cine îl va înlocui pe Vasilescu la conducerea Poliției Române, instituție afectată de scandaluri numeroase în ultima perioadă. Până atunci, chestorul Eduard Mirițescu a fost numit temporar la șefia Poliției Române.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.