De ce să îți petreci vacanța din 2018 în Filipine

Vara anului 2018 este în toi, probabil că mulți dintre voi se gândesc deja unde să își petreacă vacanța. Agențiile de turism vin și anul acesta cu oferte cât mai atractive dar dilema ce persistă rămâne care ar fi locația cea mai potrivită.

Într-un material anterior au fost descrise 8 locuri magice din Budapesta, locații ce ar trebui vizitate de orice turist care trece prin Ungaria. De această dată, vom discuta despre o locație mai exotică și anume Insulele Filipine. Vom încerca să scoatem în evidență câteva dintre punctele pozitive ale acesteia, prezentând principalele atracții turistice și principalele activități pe care turiștii le pot desfășura acolo.

De ce Insulele Filipine pentru vacanță?

În primul rând, pentru că este o țară binecuvântată cu atâtea atracții turistice. Este un arhipelag cu o biodiversitate fascinantă, un lucru nemaiîntâlnit în alte locuri. Oricine are ocazia vreodată să viziteze țara, vizitând locurile pe care le vom descrie în continuare va rămâne cu amintiri ce nu vor fi uitate niciodată.

Insula Boracay

Această insulă este una dintre locațiile favorite ale multor turiști și a devenit o atracție pe tot parcursul anului, oferind vizitatorilor plaje albe și apa oceanului limpede ca cristalul. Insula Boracay este un loc unde turiștii se pot delecta cu numeroase activități. Dansuri pe timpul nopții, scufundări, snorkeling și volei de plajă. Insula nu numai că are plaje minunate, dar pe lângă acestea, turiștii vor beneficia de spiritul ospitalier și cald al localnicilor.

Manilla

Capitala Insulelor Filipine, este o zonă dens populată, localizată în Insula Luzon. Este o zonă ce nu trebuie ratată, ținând cont de arhitectura colonială spaniolă îmbinată cu clădirile moderne foarte înalte. Și aici turiștii se pot delecta cu numeroase activități, având în vedere faptul că Manilla abundă de locații turistice. Rizal Park, cunoscut și ca Luneta Park, este un parc urban istoric localizat în Manilla, fiind una dintre principalele atracții turistice, frecventat mai ales în zilele de duminică și de sărbători naționale.

În apropiere de Rizal Park, o altă atracție turistică importantă este Manilla Ocean Park. Turiștii pot admira acolo peste 14,000 de specii maritime. Tot aici turiștii pot vizita și The Trails to Antarctica, prima facilitate care găzduiește pinguini. În Manilla turiștii se pot bucura de numeroase activități, inclusiv de turneul PokerStars, ce va avea loc anul acesta între patru și doisprezece august.

Regiunea Bicol

Fără îndoială, această regiune a reușit să plaseze Insulele Filipine pe scena globală. Este una dintre regiunile care a apărut și într-un reality show de la Hollywood – Survivor Fans vs. Favorites. Este o zonă izolată de celelalte regiuni, dar a devenit o atracție pentru mii de turiști anual. Activități precum scufundări, caiac, explorarea peșterilor, cățărat și multe altele pot fi desfășurate aici. Principala atracție turistică este Vulcanul Mayon, un vulcan activ ce se evidențiază prin conul de o simetrie aproape perfectă.

Insulele Filipine mai au multe alte atracții turistice ce nu pot fi descrise într-un singur articol. Fără îndoială, reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pentru o destinație turistică de anul acesta.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.