De ce s-au supărat elevii din Constanța pe Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a criticat declarația făcută de premierul Viorica Dăncilă, care a spus despre relația instituțională cu președintele Klaus Iohannis că “nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi”.

Elevii constănțeni îi premierului Viorica Dăncilă să își ceară scuze față de elevi, spunând că declarațiile premierului ”promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse”.

Acțiunea Asociației Elevilor din Constanța vine ca răspuns la declarațiile făcute de premier la o emisiune televizată, în care i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să anunțe dacă vrea să participe la o ședință de Guvern: ”Nu suntem la şcoală, ca să vină domnul profesor să ia elevii de urechi, suntem oameni responsabili.”

Iată ce solicită elevii constănțeni:

”Considerăm extrem de grav faptul că în anul 2018 șeful guvernului promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse.

Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului “Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnității și personalității proprii.”, fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integrității fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui să le deschidă perspectivele, să îi determine să îndrăznească, să își asume riscuri. Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de părere că respectul este ceva ce se capătă prin fapte, nu prin impunere.

Îi solicităm doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să le ceară public scuze elevilor din România. Atâta timp cât persoanele de la conducerea țării fac afirmații de genul acesta, considerându-le normalități, nu ne putem aștepta la o schimbare a paradigmei în educație, cu atât mai puțin la o adaptare a sistemului de învățământ, alături de mentalitățile care îl constituie, la cerințele și așteptările secolului al XXI-lea”.

https://greatnews.ro/dragnea-despre-dancila-are-suportul-nostru-premierul-spune-ca-nu-demisioneaza/

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.