De ce nu vrea Barna ca USR să intre la guvernare

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Lider USR și candidat la prezidențiale, Dan Barna le-a spus colegilor de partid că dacă partidul ar intra la guvernare ar valida PNL. De asemenea, acesta a mai spus că dacă USR ar intra în guvern și ar avea succes, liberalii ar culege toți laurii, iar dacă ar fi probleme, ei plăti greșelile.

Declarațiile au fost făcute într-o conferință online susținută de Barna, în care a vrut să le dea detalii colegilor cu privire la ancheta făcută de Rise Project. După ce Rise Project a intrat în posesia unei înregistrări a acestei conferințe și a publicat-o, USR a decis să publice întreaga discuție a lui Dan Barna cu ceilalți colegi de partid.

„Dacă intrăm acum la guvernare pur și simplu ne asociem și validăm PNL. De asta nu trebuie să cerem, nu știu, un minister, două-trei PNL-ului, pentru că ne vor da orice. Dacă intrăm cu ei la guvernare și-i validăm, înseamnă pentru ei raiul pe pământ. Este exact ce așteptă și-și doresc de la noi. Marea lor chinuială era cum să atragem USR-ul. (…)

Ei vor face lucrurile tot în stilul în care știu să îl facă, e previzibil lucrul acesta. Doamne ajută să-l facă bine. Ideea e următoarea: dacă o să-l facă bine, meritul o să fie al PNL, indiferent că avem noi unul-două ministere. Dacă vor face rău, ceea ce e o probabilitate, sau nu le va ieși, evident că va fi din vina USR-ului.

Nu trebuie să fim super-genii să ne dăm seama cum funcționează lucrul acesta. Plus că am intra ca parteneri minoritari în condițiile în care alegerile ne-au arătat că suntem acolo, aproape”, le-a spus Dan Barna colegilor din USR.

Dan Barna mai spune și că mai bine ar fi păstrat guvernul condus de Viorica Dăncilă încă 2-3 luni, până la alegeri anticipate.

„Fie mai păstrăm guvernul Dăncilă două-trei luni și ajungem la alegeri anticipate și după aia 10 ani de zile scăpăm de PSD pentru că vine o guvernare stabilă, PSD nu o să mai aibă timp să se refacă, fie punem un guvern care nu are nicio pârghie. Gândiți-vă cu Orban, Ponta și Tăriceanu vor face mișto de ei și se va crea o frustrare în societate: uite, i-am pus pe ăștia , i-a pus Iohannis pe ai lui și nu s-a schimbat nimic.

Și o să vină din nou PSD cu un program de guvernare și o să ne trezim peste un an că suntem iar în situația penibilă să discutăm despre un PSD la 30%. Pentru că repetăm ca oile greșeala: vedem că PSD guvernează 3 ani, 3 ani și jumătate, după care se retrage, vin alții care se chinuie să repare clanța, să pună becurile la loc să fixeze perdelele, asta presupune costuri, măsuri impopulare, după care PSD se întoarce: tot cu noi era mai bine la furat.

Prefer să rămână Guvernul Dăncilă încă trei luni decât să se întoarcă din nou PSD cu Ponta și Tăriceanu vioara întâi”, a mai spus Barna.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.