De ce nu mărește Ludovic Orban salariile profesorilor: ”Când îți scad veniturile, nu te duci să îți bei banii la cârciumă”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban i-a mustrat pe profesori, care așteptau o mărire salarială în această toamnă, spunându-le că Guvernul nu are bani pentru astfel de cheltuieli.

După ce a spus că prognoza legată de creșterea economică ”este o scădere de 3,8%”, liberalul Orban și-a continuat mesajul pentru profesori spunând: ”Când îți scad veniturile, e ca într-o familie. Dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să îți bei banii la cârciumă”.

Guvernul a amânat cu un an decizia de a mări salariile profesorilor, de vină fiind, spune Orban, criza sanitară.

”Banii au fost prevăzuți în buget dar între timp avem o altă categorie de cheltuieli care sunt absolut necesare. Față de bugetul inițial în Sănătate a fost nevoie de o creștere de aproximativ 9 miliarde de lei pentru a face față provocărilor generate de epidemie”, a completat premierul.

Imediat, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a reacționat la declarațiile lipsite de considerație ale șefului Guvernului.

”Cadrele didactice aşteaptă această majorare nu pentru a o cheltui la cârciumă, dacă ar fi să facem o paralelă cu declaraţia premierului Ludovic Orban, ci pentru a se apropia de un trai normal, la care au dreptul”, a spus Simon Hancescu, președintele FSLI.

Profesorii spun că au dus greul în timpul pandemiei și au dus la capăt anul școlar în ciuda tuturor restricțiilor, doar pentru a uitați apoi de guvernanți și a rămâne doar cu promisiunea unei remunerații mai mari.