De ce este important să ne hidratăm corespunzător

câte calorii are apa plată tonică minerală
Foto: ColiN00B / pixabay.com

Stim cu totii ca apa potabila in mod regulat este buna pentru organism. Dar cei mai multi dintre noi probabil nu realizam cat de important este sa fim bine hidratati pentru sanatatea noastra. De fapt, fiecare sistem din corpul uman se bazeaza pe functionarea apei.

Aproximativ doua treimi din corpul uman adult este format din apa. Si stiati ca tesuturile si organele dvs. sunt formate in principal din apa? Creierul tau este 80% apa, muschii (inclusiv inima ta) sunt 75% apa, sangele tau este 83% apa, plamanii sunt 90% apa, pielea ta este 64% apa si chiar si oasele tale sunt 30% apa!

Este important sa te gandesti la apa ca la un nutrient de care are nevoie corpul tau. Cand aveti nevoie de nutrienti sanatosi pentru creier, s-ar putea sa fiti si dezavantajati, dar nu uitati sa incepeti cu hidratarea. Potrivit unui  studiu, participantii care au baut apa inainte de a efectua sarcini cognitive au reactionat mai repede decat persoanele care nu au baut apa in prealabil. Iata cateva motive importante pentru care ar trebui sa ramai hidratat si beneficiile apei potabile pentru sanatatea ta. Dar, inainte de a incepe, am vrea sa iti sugeram un filtru de apa Romstal, pentru a fi mai sigur ca apa pe care o consumi este in regula.

  1. Functia si conectivitatea creierului

Deoarece creierul tau este in mare parte apa, bautul te ajuta in mai multe moduri, inclusiv:

  1. Imbunatatirea concentrarii si a cunoasterii
  2. Cresterea fluxului sanguin si a oxigenului catre creier
  3. Prevenirea si ameliorarea durerilor de cap
  4. Reducerea stresului
  5. Pierderea in greutate

Consumul de apa te ajuta sa slabesti actionand ca un inhibitor eficient al apetitului, astfel incat sa te simti mai plin si sa mananci mai putin – totul cu zero calorii! Consumul ridicat de apa previne, de asemenea, retentia de lichide, deoarece corpul tau nu va incerca sa retina apa daca este hidratat suficient. Gestionarea poftelor dvs. ar putea fi la fel de simpla ca si consumul de apa.

  1. Detoxifiaza

Fluidele corporale transporta toxinele in interiorul si in afara celulelor, in timp ce rinichii si ficatul va elimina aceste produse reziduale si alte toxine din corp. Cu toate acestea, acest proces poate functiona corect si eficient numai daca sunteti bine hidratat. Cand nu beti suficienta apa, aveti un risc crescut de a dezvolta pietre la rinichi si de a va confrunta cu infectii ale tractului urinar.

  1. Mentine regularitatea in digestie

O hidratare suficienta face ca lucrurile sa curga de-a lungul tractului gastro-intestinal. Cateva lucruri despre probiotice pentru sanatatea intestinului si a creierului si ajuta la prevenirea constipatiei. Apa ajuta la dizolvarea particulelor reziduale si le trece lin prin tractul digestiv. Daca sunteti deshidratat, corpul dvs. trage apa din scaune pentru a mentine hidratarea, lasand colonul uscat si ingreunand trecerea deseurilor.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.