De ce a fost condamnat Dănuț Lupu la închisoare cu executare pentru conducere fără permis

Fostul fotbalist Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a fost prins conducând fără permis valabil. Potrivit magistraților de la Curtea de Apel București, pedeapsă cu executare și nu cu suspendare a fost dată pentru că în termenul de supraveghere al unei pedepse anterioare, a comis o nouă infracțiune, ceea ce „denotă un pericol social relativ ridicat”.

Potrivit motivării instanței, „la o săptămână de la momentul rămânerii definitive a primei sentințe, inculpatul a săvârșit o nouă infracțiune, ceea ce atrage aplicarea dispozițiilor art.88 alin.3 Cod penal: după amânarea aplicării pedepsei persoana supravegheată a săvârşit o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunţat o condamnare chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei. Pedeapsa aplicată ca urmare a revocării amânării şi pedeapsa pentru noua infracţiune se calculează conform dispoziţiilor privitoare la concursul de infracţiuni”.

Judecătorii Curții de Apel au estimat că, în aceste condiții, „în mod legal și temeinic, prima instanță a revocat amânarea şi a dispus aplicarea şi executarea pedepsei”.

„Solicitarea apelantului de a se dispune pedeapsa amenzii este nefondată, având în vedere modalitatea de comitere a faptei, împrejurările de săvârșire a acesteia, care denotă un pericol social relativ ridicat, urmarea produsă, constând în pericolul generat pentru siguranţa traficului rutier precum și faptul că inculpatul nu este la primul contact cu legea penală și a perseverat pe cale infracțională, săvârșind fapta în termenul de supraveghere stabilit anterior, fără a ține seama de clemența soluției de amânare a aplicării pedepsei”, arată judecătorii, în motivarea deciziei definitive.

Fost fotbalist la Dinamo, Panathinaikos Atena sau Rapid, Dănuț Lupu, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare, pentru că a condus fără permis.

Într-o intervenție telefonică pentru Fanatik, Dănuț Lupu a spus că se aștepta să execute o pedeapsă mai mică.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.