De câți bani are nevoie o familie cu doi copii pentru a trăi decent în România

FOTO: vetta85 /Pixabay.com
FOTO: vetta85 /Pixabay.com

O familie cu doi copii a avut nevoie, în România, în luna septembrie, de minim 8.659 de lei. Este vorba despre o creștere cu 19,7% față de luna anterioară. Calculele au fost făcute de Fundația Friedrich Elbert România și Syndex România.

Potrivit raportului „Coşul minim de consum lunar pentru un trai decent pentru populaţia României”, valoarea coşului pentru o familie de doi adulţi şi un copil este de 7.112 lei pe lună, pentru o familie de doi adulţi fără copii este de 5.322 lei pe lună, iar pentru o persoană adultă singură este de 3.275 lei pe lună.

Recalcularea valorii coşului s-a realizat în baza indicilor de preţuri comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică pentru luna septembrie 2022, raportat la luna septembrie 2021.

În urmă cu aproape două săptămâni, INS a transmis că, potrivit calculelor făcute de specialiștii instituției, valoarea minimă a coșului de cumpărături pentru o familie cu doi adulți și doi copii în mediul urban este de 3.258 de lei.

Cum arată calculul făcut de INS:

Cum arată calculul făcută de Fundația Friedrich Elbert România și Syndex România:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.