Darius Vâlcov și-a dat demisia din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă

darius vâlcov
Foto: Captură YouTube / Geo.avramescu (Wikimedia Commons)

Darius Vâlcov, unul dintre cei mai controversați oameni politici din România, a demisionat din funcția de consilier al prim-ministrului Viorica Dăncilă, după o discuție cu aceasta.

Vâlcov, alături de care Liviu Dragnea a conceput programul de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile parlamentare din 2016, era un personaj foarte influent la nivelul Executivului, în ciuda unei condamnări în prima instanță la 8 ani de închisoare, într-un dosar de corupție.

De curând, Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, s-a mai ales cu un dosar, de la DIICOT, pentru că a publicat un secret de stat pe Facebook.

Darius Vâlcov și-a dat demisia azi, după o discuție la Guvern cu Viorica Dăncilă. Premierul a acceptat decizia consilierului. Locul său va fi luat de deputatul Remus Borza, care se va ocupa de problemele pe teme de economie, fiscalitate și reformă.

După ce Liviu Dragnea a fost încarcerat, premierul Viorica Dăncilă a eliminat din anturajul său mulți dintre oamenii de bază ai fostului lider PSD, printre care și Anca Alexandrescu, care era consilier pe probleme de comunicare.

Darius Vâlcov s-a ”evidențiat” în perioada sa ca mână dreaptă a Vioricăi Dăncilă prin controversata Ordonanță de Urgență 114 – atât de criticată de mediul de afaceri și nu numai -, dar și prin legea salarizării.