Dăncilă vrea să dea jos Guvernul Orban prin moțiune de cenzură

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Victimă a adoptării de către Parlament a unei moțiuni de cenzură împotriva cabinetului pe care l-a condus până de curând, Viorica Dăncilă vrea să dărâme, cu aceeași armă, Guvernul condus de liberalul Ludovic Orban.

Liderul PSD susține că actualul guvern ”nu va rezista” moțiunii de cenzură pe care oamenii săi o pregătesc pentru luna februarie.

”Preşedintele României trebuie să discute pe obiective importante pentru ţară cu un guvern indiferent de culoarea politică. Eu cred că un guvern cum este guvernul actual, care nu are majoritate, va fi un guvern care nu va rezista. Eu ştiu că Partidul Social Democrat va depune moţiune de cenzură în februarie, cât mai curând posibil, că un guvern nu trebuie dat jos de preşedintele României trebuie dat jos de către majoritatea din Parlamentul României şi eu cred că ceilalţi vor face majoritate pentru că nu vor susţine un guvern care va duce la dezastru România”, a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3.

Mai mult, prima femeie prim-ministru din istoria României a anunțat că va contesta organizarea votului prin corespodență.

”Eu am considerat că dreptul la vot este al fiecăruia dintre noi, dar am văzut lucruri care mă îngrijorează. Aceste plicuri care s-au primit pentru turul doi în care sunt toţi candidaţii. Fără să ştii cine intră în turul doi, mi se pare un lucru total incorect şi vom contesta acest lucru. Eu cred că trebuie să dea dovadă de foarte multă transparenţă, pentru că fiecare trebuie să aibă certitudinea în România că votul lui contează, că votul lui este respectat. Cred că acest lucru nu este acum prea bine reglementat pentru că de multe ori oamenii cred că chiar dacă votează rezultatul poate fi deformat şi nu trebuie să se întâmple acest lucru”, a mai spus Dăncilă.