Dăncilă își laudă miniștrii: ”Ne-am prezentat la Bruxelles cu demnitate și cu profesionalism”

viorica dăncilă
Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă consideră că reprezentanții Guvernului s-au descurcat foarte bine la întâlnirile pe care le-au avut la Bruxelles, în timpul prezentării priorităților României la președiniția Consiliului Uniunii Europene.

„Executivul a dovedit încă o dată că are o echipă de profesioniști, care știu ce au de făcut”, a spus Dăncilă, adăugând: ”Guvernul s-a prezentat cu demnitate și profesionalism”.

Premierul a constatat, totuși, ”cu mâhnire”, că există o campanie de dezinformare alimentată de politicienii români până la cel mai înalt nivel.

Chiar și așa, miniștrii Guvernului Dăncilă au creat multă confuzie la Bruxelles. Petre Daea a vorbit de cormorani care fac baie în piscine, Tudorel Toader a inițiat o discuție despre sancționarea europarlamentarilor care își vorbesc țara de rău, iar Marius Budăi a încurcat paginile discursului său, începând o idee și terminând alta.

”Ca prim-ministru, am considerat că am obligația să spun adevărul despre țara mea în fața oficialilor europeni. Am dat asigurări în toate întâlnirile pe care le-am avut că Guvernul va acționa pentru respectarea valorilor și principiilor care constituie fundamentul construcției europene. Respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, apărarea statului de drept și asigurarea independenței Justiției sunt în centrul preocupărilor noastre. Însă, în egală măsură, am transmis cu fermitate că cetățenii români trebuie să se bucure de aceleași drepturi și libertăți ca orice cetățean european”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă i-a cerut lui Klaus Iohannis să deblocheze situația celor două ministere – Transporturi și Dezvoltare – și să îi numească pe cei doi oameni propuși de PSD: Olguța Vasilescu, respectiv Mircea Drăghici.