Dăncilă îi trimite lui Iohannis noi propuneri de miniștri. Trei sunt de la ALDE

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a decis nominalizarea unor miniștri care fac parte din ALDE, care a anunțat că iese de la guvernare. Liderul PSD a declarat că a luat această decizie „pentru interesul României”. Astfel, Dăncilă îi propune pe Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și Ștefan Băișanu la Relația cu Parlamentul. Toți cei trei sunt parlamentari ALDE.

Dăncilă a mai precizat că în această seară îi va trimite președintelui și propunerile pentru celelalte ministere. La Ministerul Afacerilor Interne va fi propus Dan Chirilă, la Educație – Camelia Gavrilă, iar vicepremier pe probleme economice – Dan Matei.

Viorica Dăncilă și-ar dori să evite votul din Parlament pentru restructurarea Guvernului, din cauza lipsei unei majorități și a convins câțiva membri ALDE să accepte posturi în Cabinet.

Luni, liderii PSD au decis în Comitetul Executiv al partidului ca Viorica Dăncilă să meargă miercurea viitoare în Parlament pentru un vot de încredere. Dăncilă spunea atunci că s-a decis dacă votul va fi pentru restructurarea Guvernului sau pentru o simplă remaniere.

„Noi nu am plecat neapărat de la numărul de voturi de care avem nevoie. Prima dată cred că este important să decidem dacă vrem restructurare sau remaniere. Am vorbit în eventualitatea în care mergem pe restructurare vom merge pe 19 ministere și premierul. Dacă mergem pe remaniere trebuie să vorbim cu deputații și senatorii. Depinde de decizia CEx și de discuțiile pe care le vom avea cu deputații și senatorii. Vom vedea. Mă voi consulta cu juriștii și voi vedea care este situația”, a spus Dăncilă.

Ieri, PSD a reușit să-i dea o lovitură lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce colegul său de partid, senatorul Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe în cabinetul Dăncilă, a fost votat în funcția de președinte al Senatului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.