Dan Barna îl laudă pe Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel Foto: BOR / Facebook
Patriarhul Daniel Foto: BOR / Facebook

Dan Barna spune, după o întâlnire pe care a avut-o cu Preafericitul Daniel, că liderul Bisericii Ortodoxe Române are o viziune deschisă și modernă referitoare la toate acele fake-news-uri pe care le vedem legate de cip-uri și vaccin și alte inepții.

„M-am bucurat foarte mult să văd că părintele patriarh are o viziune deschisă şi modernă referitoare la toate acele fake-newsuri pe care le vedem legat de cip-uri în vaccin şi alte inepţii.

Este unul dintre cei care susţine informarea şi educarea oamenilor cu informaţii corecte dinspre medicii de familie.

Am discutat despre varianta sau perspectiva unui nou ghid, unui nou instrument de comunicare transmis prin intermediul bisericii către cetăţeni, tocmai pentru a transmite informaţia medicală, informaţia corectă legată de valul patru şi de impactul acestei variante a virusului”, spune Dan Barna.

Copreședintele USR PLUS mai spune că Patriarhul Daniel a recunoscut că există preoți care nu îndeamnă oamenii să se vaccineze.

„Da, ştia. Era la curent cu acele voci care transmit informaţii false legate de efecte nedovedite nicăieri ale vaccinului. Chiar mi-a spus că a transmis mesaje către acei prelaţi, în mod individual, de a se limita la rolul lor spiritual, la rolul lor ecumenic şi de a nu transmite informaţii… pentru că medicii – iar ăsta este mesajul pe care l-am reţinut la această întâlnire – medicii sunt cei care trebuie să transmită informaţiile corecte şi reale”, conchide Barna.