Dacian Cioloș: ”Dacă Guvernul Dăncilă nu pică la sfârşitul lunii noiembrie, ar putea fi prea târziu”

FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș
FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș

Fostul premier Dacian Cioloș crede că Guvernul actual, care o are în frunte pe Viorica Dăncilă, ar trebui să fie înlocuit cu un cabinet nou, credibil.

”România are nevoie în momentul de față de un guvern mai credibil decât cel de acum, care să reprezinte țara la președinția consiliului UE. Și cred că dacă opoziția și parlamentarii responsabili din Parlamentul României, dacă se gândesc la interesele României, în momentul de față, nu de remanieri punctuale avem nevoie, ci de un nou guvern cu oameni competenți care să facă față responsabilităților și exigențelor președinției”, a declarat Dacian Cioloș la Digi24.

Cioloș mai crede că dacă Guvernul Dăncilă nu va cădea ”până la sfârșitul lunii noiembrie, cel târziu, riscă să devină prea târziu, din mai multe puncte de vedere pentru că nu e vorba doar de președinția UE.”

Dacian Cioloș, care a stat pe marginea scenei politice din România după ce a fost premier în guvernul tehnocrat, ce a precedat alegerile parlamentare câștigate clar de PSD, este liderul Mișcării România Împreună.

Cioloș crede că opoziția trebuie să se unească.

”Ar trebui să își fixeze acest obiectiv. Evident, cei care au pârghiile directe sunt cei din Parlament. Și, cu toată modestia, nu dau lecții nimănui. Îmi spun punctul de vedere ca om care a fost la guvernare, ca om care cunoaște foarte bine cum merg lucrurile la nivel european, ca om care realizează ce înseamnă pentru România o astfel de oportunitate care vine o dată la 15 ani”, a mai declarat fostul comisar european.

”Dacă acei parlamentari care știu, pentru că înteleg foarte bine pericolul pe care îl reprezintă acest Guvern nu doar pentru români, dar și pentru partidul sau partidele aflate la guvernare în coaliție, dacă toți acei parlamentari care spun, mai mult sau mai puțin fățiș, acest lucru își asumă această responsabilitate, există o majoritate în parlament ca până la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie să avem un nou Guvern”, a mai spus Dacian Cioloș.