Dacia a anunțat momentul din care va face doar mașini electrice

Dacia Spring

Dacia va respecta trendul mondial în ceea ce privește trecerea la mașini electrice și urmează să producă doar automobile ecologice și să renunțe la cele pe benzină și motorină. Acest lucru ar urma să se întâmple din 2035.

„Avem deja tehnologia şi urmează să fie implementată”, a declarat Denis Le Vot, vicepreşedinte executiv în cadrul Grupului Renault, CEO pentru Dacia şi Lada. Rolul uzinei de la Mioveni nu va ţine însă doar asamblarea unor piese aduse din diverse colţuri ale lumii, constructorul autohton fiind responsabil şi de producţia de motoare electrice şi baterii.
În final, totul ţine de reglementările Comisiei Europene.
„Maşinile vor deveni din ce în ce mai scumpe din cauza noilor reglementări, iar următorul pas va fi trecerea la Euro 7. Când preţul creşte atât de mult, oamenii se gândesc de două ori înainte de a plăti peste 20.000 de euro pentru un automobil, mai ales când te uiţi ce cumpărai cu aceşti bani în urmă cu cinci ani”, a explicat, citat de playtech.ro, Denis Le Votcare care a mai precizat că decalajul tehnologic dintre modelele produse de Renault şi Dacia s-a redus la numai 4 ani.
„În 2035 toate modelele Dacia vor fi electrice, este un pas pe care îl vom face şi vom electrifica şi uzina de la Mioveni. Dacia nu este front-runner acum pe electric, dar mizează momentan pe motorizările pe GPL.
Nu trebuie să uităm că la Mioveni noi producem acum cele mai mari maşini şi putem spune că vom avea acele joburi în România şi peste 100 de ani”, a mai spus vicepreşedinte executiv în cadrul Grupului Renault.