Cutremur puternic în Turcia. Primul bilanț: Cel puțin 20 morți și peste o mie de răniți!

Foto: Pixabay

Un seism cu magnitudinea de 6,8 a zguduit o regiune destul de slab populată din estul Turciei. Chiar și așa, efectele cutremurului au fost devastatoare.

Potrivit primelor comunicări oficiale, în urma seismului au murit cel puțin 20 de oameni, 30 sunt prinși între dărâmături, iar peste o mie de persoane au fost rănite.

Alte mii de oameni și-au părăsit locuințele. Seismul a avut loc în regiunea Elazig.

În urma cutremurului, peste 30 de clădiri s-au prăbușit, iar președintele turc Recep Tayyip Erdogan susține că ”toate măsurile au fost luate pentru a preveni și alte pierderi de vieți în provincia Elazig.

Turcia, mereu la mila cutremurelor

Mișcarea de pământ s-a produs la ora 9 seara și a fost urmată de două replici puternice, cu magnitudini cuprinse între 5,1 și 5,4 grade.

Cum vremea la Elazig este friguroasă în această perioadă a anului, mulți localnici s-au refugiat în sălile de sport sau în căminele studențești.

Zona este una destul de fierbinte din punct de vedere seismic, în 2010, 51 de oameni au murit în urma unui cutremur ce a lovit Elazig.

Nu este, însă, nici pe departe cel mai devastator cutremur care a lovit Turcia în ultimii ani. În 1999, peste 18.000 de oameni și-au pierdut viața într-un seism violent.