Cumpărarea de mobilă online: Avantaje și dezavantaje 

Piata de cumparaturi online este intr-o continua crestere, iar obiceiul de a achizitiona majoritatea bunurilor direct de pe telefon inlocuieste intr-un ritm rapid variantele clasice. Conform Statista, venitul estimat pentru 2020 din ecommerce in Romania este de circa 2,157 miliarde de dolari, segmentul cel mai mare fiind zona de fashion. Comertul online cu mobila este de asemenea in crestere. Desigur, exista avantaje, dar si dezavantaje in cumpararea de mobila online.  

Varietatea  

Majoritatea producatorilor de mobila au un distribuitor care le expune marfa intr-un magazin online. Aici apare si primul avantaj important in cumpararea de mobila online: varietatea ofertei, toate la un click distanta.  

In momentul in care iti cauti mobilier, vei dori poate sa gasesti si accesoriile specifice – un cuier, lampi, paturi, perne si asa mai departe. Avantajul unui magazin online este ca spectrul ofertei este mult mai larg pentru simplul fapt ca spatiul de expunere este unul virtual.  

Transportul  

Odata facute cumparaturile online, nu mai trebuie sa faci nimic. Te asiguri daca transportul este inclus sau nu in pret si incerci sa afli o zi si o ora aproximativa cand sa fii acasa pentru a primi marfa. Tot efortul pe care l-ai depune dispare – transportul pana la magazin si inapoi, traficul implicit, condusul, benzina, caratul nu mai sunt problema ta. 

Economisesti bani 

Lipsa unui showroom fizic permite comerciantilor online sa practice preturi competitive si chiar sa deruleze campanii de discount periodic. Pentru tine astea inseamna ca poti achizitiona mai multe sau economisi in plus.  

Nu ai program  

Mai tii minte ziua aia cand iti lipsea un accesoriu simplu, precum o etajera sau o polita si nu gaseai magazinul deschis pentru a o cumpara la timp? Nu exista problema orarului in cazul unui magazin online, iar oricat de firesc ni se pare acum, acesta este un avantaj important.  

Compararea  

Pe langa site-urile specializate in compararea produselor, poti pune in balanta ofertele de unul singur, deschizand mai multe ferestre in paralel. Este o metoda eficienta de a lua o decizie in privinta alegerii produsului potrivit. Compararea fara efort este mai greu de facut intr-un magazin fizic.  

Distributia nationala  

Poate ca vrei un dulap anume pe care il gasesti numai intr-un singur loc. Gratie magazinului online, practic orice produs poate fi livrat oriunde in tara fara nicio problema. eCommerce inseamna colaborarea cu un serviciu de curierat care la randul lui are parteneriate cu terti din toata tara. Asta permite un transport facil oriunde.  

Nu poti verifica cu mana ta  

Sigur ca latura de testare a produsului, in cazul acesta de vizionare in marime naturala si eventual verificare a sistemului de montaj, a texturii si chiar si a finisajelor lipseste in cazul achizitionarii de mobila online.  

Riscul fraudelor cu cardul  

Cu toate ca exista o serie de masuri de siguranta pe care atat retailerii, cat si bancile si le iau pentru a preveni orice ilegalitate facuta online, se observa in continuare o usoara crestere a incidentei evenimentelor care intra in categoria de frauda. Este important ca datele personale sa nu fie oferite in conditii suspicioase sau incorecte.  

Colete deteriorate  

Desi livrarea mobilierului direct la usa ta este un beneficiu important, el poate deveni si o problema atunci cand firma de curierat nu este profesionista. Se intampla in continuare ca oamenii sa acuze livrarea de colete deteriorate. Pentru tine inseamna riscul de a pierde timp cu returnarea si livrarea unui mobilier nou, fara defectiuni, dar este bine sa iei in calcul si acest aspect.  

Timpul  

Daca ai o agenda incarcata si un timp scurt dedicat acestei achizitii, s-ar putea sa gasesti ca este mai avantajos sa cumperi direct de la un magazin fizic. Cu siguranta nu va trebui sa mai astepti ca produsul sa plece din depozitul magazinului virtual, sa fie ridicat de curier si apoi sa ajunga la tine – proces care poate dura zile bune, uneori.  

Sursă foto: https://pixabay.com/photos/living-room-chair-sofa-couch-home-2155376/