Cum vede Viorica Dăncilă viitorul PSD: ”Trebuie să fie o conducere colectivă”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat azi că ”nu îl judecă pe Liviu Dragnea,dar trebuie schimbat modul de lucru” atunci când a fost întrebată cum crede că ar trebui să arate noua conducere a PSD.

”Nu am vorbit despre candidaturi la şefia partidului, dar sper să avem mai mulţi candidaţi pentru că nu e bine să avem un candidat unic şi cei care vor să candideze să facă acest lucru. Să fie un om echilibrat, să adune în jurul lui, să aibă răbdare să îşi asculte colegii, să se consulte cu forurile statutare din partid, decizia nu trebuie să o ia preşedintele, pentru că decizia, dacă e bună toţi să se bucure de acest lucru, dacă nu, toţi să îşi asume”, a declarat Viorica Dăncilă.

Organizația de femei a PSD, condusă cândva de Viorica Dăncilă, și-a anunțat deja susținerea pentru alegerea premierului în fruntea partidului la Congresul din 29 iunie.

Premierul crede, însă, că noua conducere trebuie să fie una colectivă.

„Un preşedinte PSD trebuie să fie pro-european, ataşat valorilor europene. Un preşedinte PSD trebuie să fie un om care să genereze un val de credibilitate, în primul rând între colegi, să fie hotărât, să nu se sperie la primul obstacol”, a mai precizat Dăncilă.

„Nu aş vrea să îl judec pe Dragnea, dar să schimb modul de lucru, decizia nu trebuie luată de un om. Să avem răbdarea să îi ascultăm pe toţi”, a adăugat premierul României.